lunes, 23 de enero de 2012

17/01/2012

Hola bloggers!!


En la sessió d'avui l'Eduard ens ha dit que haviem de fer una petita reflexió de tot el que hem treballat amb ell. Aquestes  activitats estan fetes en les trees o quatre sessions que hem tingut amb aquest professor, aquestes han estat el programa JClic, el moodle i el bloc.
El JClic va ser la primera activitat que van dur a terme. Va ser una activitat molt didàctica, ja que hi havia un ventall molt ampli de possibilitats. El projecte consistia en la realització d’unes activitats enfocades directament a l’etapa infantil, per mitjà d'aquest programa. L’objectiu era que els infants poguessin treballar d’una manera activa amb les TIC i , al mateix temps, poguessin adquirir un nou aprenentatge inclòs dintre del currículum de educació infantil, com ara aprendre operacions matemàtiques,  relacionar, classificar, etc.
La segona activitat ha estat el moodle. Aquesta segona activitat està mes encaminada a facilitar el treball del docent i a mantenir un canal constant de informació amb la resta de companys de feina i, aquest un aspecte molt important, amb les famílies del alumnes i els alumnes. També m'he adonat que a més a més de comunicar-te amb altres socents, pares i nens, pots penjar activitats ludiques, es poden fer públiques les dades més importants com és una sortida al museu paperer,...Encara que tot un camí, i aquest és la COMUNICACIÓ. Durant la realització del nostre moodle personal, m'he enrecordat dels primers moment que vaig tocar el moodle com a estudiant de la Universitat. Pensava que era un mal somni que mai s'acabaria. I en aquest moments penso que faria sense el moodle, ja que es una eina molt organitzativa  i  aclaridora en aspectes com les dades o documentació. 
Per últim, el bloc ha estat l’ última feina que em dut a terme.  En aquesta última tasca es podrien diferenciar dues parts. La primera part, ha estat realitzada durant tota l’assignatura, i consistia en realitzar una reflexions sobre cada una de les sessions que hem dut a terme. Les nostres impressions, reflexions,  aspectes que no dominaven i allò que sí dominaven. La segona part ha estat afegir tot un seguit d’activitats complementaries. És a dir, personalitzar-lo. Dintre d’aquest bloc s’afegirien activitats com ara la publicació de links a pagines web educatives, penjar vídeos o la creació d’ un  voki. Que aquesta última a sigut una de les coses que més m'ha agradat,
A nivell de conclusió crec que ha estat tres activitats molt complexes però, a la vegada, molt didàctiques i pràctiques. Les habilitats adquirides durant la realització de cada una de les activitats han estat moltes i , espero i desitjo que en un futur, pugui fer ús d’aquestes eines.

No hay comentarios:

Publicar un comentario